sâmbătă, 23 martie 2013

Semafoarele din Zalau o adevarata pacoste pentru oras!!!

Oraşul Zalau, un oraş deosebit, clădit de cîteva mii de ani în jurul muntelui Meses, cu sudoarea si dărnicie oamenilor locului.
DAR:
Trăim în acest oraş care în cursul ultimilor ani a încercat sa se urbanizeze forţat de împrejurările postcomuniste, atît de forţat încît cei care poarta răspunderea acestui oraş au supraaglomerat semafoarele facînd din viaţa cetăţeanului de rînd un calvar.
Cartierul Porolissum este poate cel mai mic cartier cu blocuri din oraş si prin el se face acces către Jibou pe drumul judetean 191C, si din păcate în apropierea lui trece încă actuala ruta ocolitoare a orasului Zalau(sa sperăm ca în curînd nu va mai fi). Poate aici trăiesc doar 5-10% din populatia oraşului.
ÎNSĂ:
Sa ajungi în acest cartier cu maşina a devenit o tema care o rezolvi atunci cînd nu e aglomerat în 5-6 minute - exact cat îţi trebuie sa mergi si pe jos, iar atunci cînd este aglomerat poţi atinge un record de 25-30 de minute. Din cauza intersecţiei dintre str. T. Vladimirescu cu str. Porolissum, respectiv T. Vladimirescu cu str. Gh.  Lazar  se crează ambuteiaje care duc deseori la blocarea str. T. Vladimirescu din capăt în capăt pe ambele sensuri de mers.
Din cauza încercărilor disperate de a fluidiza circulatia si pe B-dul M. Viteazu si pe str. T. Vladimirescu se crează opriri inutile la mai multe semafoare si pe unul si pe celălalt, astfel încît în plin flux de maşini intersecţia dintre ele, de la Autogara, respectiv B-dul M. Viteazu se blocheaza pana către Sala Sporturilor.
Semaforizarea de pe str. T. Vladimirescu este fără nici un sens în modul în care ea este făcută.
Cei care au creat-o au făcut-o ori din PROSTIE ori sa cheltuiasca bani.
Nu sunt un expert, dar cred ca cei care au facut studiul referitor la aceasta semaforizare sunt AMATORI in totalitate, au devenit proiectanti fara sa aiba pregatirea necesara si nici macar nu au cerut consultanta unor specialisti in adevaratul sens al cuvantului.
Îmi pare rău ca trebuie sa spun acestea pentru ca nu îi cunosc, dar înainte de a se începe efectiv realizarea unui asemenea proiect, care afecteaza viaţa a mii de locuitori, ar fi trebuit, beneficiind de tehnica actuala, sa se fac simulări computerizate, sa se vadă impactul acestuia asupra tuturor celor care sunt implicaţi.
Oricum banii au fost cheltuiti însă se mai poate face ceva: OPRIŢI SEMAFOARELE acestea atunci cînd traficul este nul, ele merg noaptea, făcînd un zgomot teribil, în apartamentele apropiate lor toata noaptea se aude semnalul sonor facut pentru nevazatori.
SPER SA CITEASCĂ cine trebuie acest articol.
NU NE DISTRUGETI VIATA!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu